Opnieuw zware tegenslag voor Bart Verhaeghe

Opnieuw zware tegenslag voor Bart Verhaeghe
Zaterdag 27 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Bart Verhaeghe heeft met Club Brugge de voorbije maand al een paar zware klappen moeten incasseren. De Europese uitschakeling gevolgd door de bekeruitschakeling. En de beursgang die beursAFgang werd.

"Uiteraard vinden we dit jammer, maar we kijken met een open vizier naar de toekomst", klonk het in een mededeling van de Club-voorzitter op de website. "De uitgestelde beursgang heeft geen impact op de werking van blauw-zwart." Valt nog mee dus, zo te horen.

Maar De Standaard weet dat Verhaeghe de situatie rooskleuriger voorstelt dan ze is. "Verhaeghe vergeet te vermelden dat de beursoperatie volgens het prospectus bij succes 7,2 miljoen euro zou kosten", schrijft de krant. "Waarvan 2,2 miljoen euro ten laste van de voetbalclub en 5 miljoen euro op conto van de verkopende partij, in belangrijke ­mate Verhaeghe zelf."

Dat eerste bedrag van 2,2 miljoen euro was al bekend, dat tweede van 5 miljoen euro voor rekening van Verhaeghe zelf nog niet. "Nu de beursgang niet doorgaat, kan de club nog een deel van dat ­bedrag recupereren", voegt De Standaard er nog aan toe.

Nieuwe poging?

"Hoeveel is niet duidelijk, maar een waar­nemer denkt ongeveer de helft. Als de club binnen het jaar een nieuwe poging waagt, hoeft ze geen nieuw prospectus op te stellen." Dat Club Brugge geen verdere commentaar kwijt wou, zegt ook al genoeg.

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024