Club Brugge krijgt enorm slecht nieuws met oog op volgend seizoen

Club Brugge krijgt enorm slecht nieuws met oog op volgend seizoen
Zaterdag 27 maart 2021 - 11:30   I   door Redactie

Dát Club Brugge kampioen gaat worden, daar twijfelt niemand meer aan, de vraag is enkel wanneer. Dus kan er al volop vooruit gekeken worden naar volgend seizoen. Alleen oogt die niet op alle vlakken rooskleurig.

Met name op Europees vlak dan. Op basis van de verzamelde resultaten van de voorbije jaren is België immers weggezakt op de Europese ranglijsten. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de loting van de Champions League. 

Ons land heeft voor volgend seizoen nog altijd twee potentiële vertegenwoordigers in het kampioenenbal. De kampioen die rechtstreeks geplaatst is en de nummer twee die de voorrondes mag spelen. 

Voor de kampioen - in principe Club Brugge dus - ziet het er echter niet zo goed uit. In die zin dat de Bruggelingen voor de editie 2021-2022 in pot vier zullen terechtkomen. Dat betekent eenvoudigweg dat de kans op een loodzware groep met absolute topploegen een stuk groter wordt.

Geluk?

Natuurlijk is er altijd de kans dat de loting meevalt en blauw-zwart met wat geluk net die mindere tegenstanders in de respectievelijke potten treft, maar dan zou er al héél veel geluk mee gemoeid moeten zijn. De kans op een Europese overwintering - waar Club Brugge de voorbije seizoenen toch dicht bij stond, slinkt zo enorm.

Poll: Zal Club Brugge volgend seizoen wél kunnen overwinteren in de Champions League?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024