Marc Degryse wijst Philippe Clement terecht: "Eén ding? Drié dingen zijn spijtig"

Marc Degryse wijst Philippe Clement terecht:
Zaterdag 27 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Met al een titel op zak en een tweede die hij omzeggens niet meer kan mislopen, is Philippe Clement uiterst succesvol bij Club Brugge. Al kan het altijd beter. Dat vindt ook Marc Degryse.

In een interview in Het Laatste Nieuws legt Degryse Clement gedeeltelijk op de rooster. "En toch, Philippe... Hoe fantastisch die twee jaar zullen geweest zijn bij Club, toch...", werpt Degryse op. "... Is één ding spijtig", onderbreekt Clement de analist. Waarop Degryse: "Eén ding? Drié dingen zijn spijtig."

Het ene ding voor Clement is dat alles moet gebeuren zonder publiek, maar Degryse wijst hem op een berichtje waarmee hij de Brugse coach op 1 januari 2020 vier dingen wenste: de titel, de beker, de halve finale in de Europa League en een mooie trouw. En als Clement drie van de doelstellingen zou halen, ging Degryse trakteren in een sterrenrestaurant.

"Je haalde één op vier... Je hebt zelfs niet kunnen trouwen", lacht Degryse. Clement: "Zoals jij het nu voorstelt, moet ik een van de grootste pechvogels van 2020 zijn geweest." Degryse: "Op 1 januari van dít jaar heb ik in een berichtje mijn vier wensen herhaald, maar er is niet veel beterschap in zicht... De titel zal lukken en ik hoop voor jou ook die trouw."

Héél tevreden

Maar Clement is niet van zijn stuk af te brengen. "Nee, serieus: als het zo is dat ik ga moet terugkijken op die twee jaar Club Brugge en ik zie twee landstitels, dan zal ik heel tevreden zijn." Afwachten of ook de fans en het bestuur dat zijn.

Poll: Zijn twee titels voldoende om tevreden te zijn?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024