Clinton Mata verbaast Club Brugge: "Ik heb spijt van die keuze"

Clinton Mata verbaast Club Brugge:
Maandag 29 maart 2021 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge kent dit seizoen meerdere revelaties. Charles De Ketelaere natuurlijk, Noa Lang uiteraard, maar ook Clinton Mata. Lange tijd zwaar onderschat, maar nu zelfs kandidaat Gouden Schoen genoemd.

In de editie van vorig jaar werd Mata zevende. En ook dit seizoen is hij dus uitstekend bezig. Maar - laat ons eerlijk zijn - de kans dat de flankspeler ook effectief de Gouden Schoen wint zou een stuk groter zijn als hij bijvoorbeeld Rode Duivel was geweest.

En die kans zat er ook in. Want wat velen niet weten is dat Mata gewoon in Verviers geboren is en dus ook voor de Belgische nationale ploeg kunnen uitkomen. Maar 7 jaar geleden koos hij voor Angola, het land waarvoor zijn vader nationale doelman was.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen spijt heb van die keuze", verklaart Mata bij Sporza. "Maar wie kende zeven jaar geleden Clinton Mata? Niemand had toen kunnen voorspellen dat ik dit niveau zou halen."

Marktwaarde

Ook Club Brugge niet. Maar vast staat dat de Bruggelingen hun speler liever als Rode Duivel dan als Angolees international gezien hadden. Omdat op die manier de verre verplaatsingen naar Afrika vermeden zouden worden én omdat zijn marktwaarde hoger zou liggen.

Poll: Had Mata een basisspeler kunnen zijn bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Angola

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024