RSCA-fans vallen van hun stoel na uitspraken van Verbeke over Club Brugge

RSCA-fans vallen van hun stoel na uitspraken van Verbeke over Club Brugge
Donderdag 29 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft de wederopstanding ingezet. Winnen van Antwerp, winnen van Club Brugge en meedoen aan play-off 1: het gaat de goede kant op met paars-wit. Al wil sportief directeur Peter Verbeke niet op de zaken vooruitlopen.

In een uitgebreid gesprek met Het Nieuwsblad tempert Verbeke de grote verwachtingen. De RSCA-fans zullen het helemaal niet graag horen, maar volgens Verbeke is Anderlecht nog lang niet klaar om echt te wedijveren met Club Brugge. "We kunnen ons nog niet meten met Club Brugge. Dat is een machine met tonnen ervaring", aldus Verbeke. 

"Als we nog tien keer tegen Club spelen, gaan we nog vaak verliezen. Slechts af en toe zullen we winnen, zoals drie weken geleden. Toen kwamen we op voorsprong en speelden we het matuur uit", merkt Verbeke op.

"Daarin hebben we grote stappen gezet, maar na die nederlaag zal Brugge extra gemotiveerd zijn. Ze gaan scherper zijn en minder op automatische piloot spelen. Het wordt niet evident om in Jan Breydel punten te halen, maar we gaan er alles aan doen.”

"Verhaeghe en Mannaert legden de lat hoog"

Dat Anderlecht veel kritiek te verduren kreeg, dreef Verbeke tot het uiterste. Hij wil het ongelijk van velen bewijzen. "We kregen veel tegenkanting, maar haalden daar motivatie uit. Ik werkte lang bij Club Brugge en daar toonden Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hoe je een modern voetbalbedrijf uitbouwt. Ze legden de lat hoog, maar Anderlecht evolueert daar ook naartoe", besluit de sportief directeur.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024