Van den Brom: “Door het gepruts van Club Brugge kunnen wij kampioen worden”

Van den Brom: “Door het gepruts van Club Brugge kunnen wij kampioen worden”
Zondag 16 mei 2021 - 09:15   I   door Redactie

KRC Genk heeft de play-offs nog maar eens wat extra leven ingeblazen. De bekerwinnaar won op bezoek bij RSC Anderlecht (1-2) en verhoogt zo de druk op Club Brugge. Coach John van den Brom ziet het héél graag gebeuren.

Na afloop van de match in het Lotto Park, kon van den Brom zijn vreugde niet wegsteken. "Als mijn spelers drie dagen na de zware match in Genk in staat zijn om dit te brengen op Anderlecht, kan je alleen maar trots zijn", tekende Sporza op uit de mond van de Genk-coach.

"We hebben ervoor gekozen om op een iets andere manier te spelen, omdat Anderlecht woensdag heel goed was aan de bal. We hebben veel hoger druk gezet en meer risico genomen. Zo kwamen we beter in de wedstrijd."

KRC Genk deelde een tik uit aan Anderlecht en nadert op Club Brugge. Het stemt van den Brom tevreden. "We hebben Anderlecht weer op afstand gezet in de strijd om de tweede plek en we hebben een prikkel uitgedeeld aan Club Brugge. Het wordt nog een mooie week. De druk ligt nu weer bij Club, we zullen zien hoe ze ermee omgaan."

"Of ik nog geloof in de titel?"

"Of ik nog geloof in de titel? Ik geloof altijd in titels, zeker als je er zo dicht bij bent", ging van den Brom verder. "Alle kranten schreven al dat Club Brugge zondag kampioen kon worden, maar dat gaat nu niet meer."

"Zolang er hoop is, is er leven. De tweede plek was bij de start van de play-offs ons doel, maar door het gepruts van Club Brugge blijven we ook in de titelrace. Daarom was de ontlading ook groot", besloot van den Brom.

Poll: Wie gaat volgens jou de titel pakken?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024