Martínez woont RSCA-Genk bij: 'Hij gaat deze speler meenemen naar het EK'

Martínez woont RSCA-Genk bij: 'Hij gaat deze speler meenemen naar het EK'
Zondag 16 mei 2021 - 11:00   I   door Redactie

Aandachtig toeschouwer tijdens de topper tussen RSC Anderlecht en KRC Genk: Roberto Martínez. De bondscoach maakt maandag zijn (ruime) selectie voor het EK bekend en kwam in het Lotto Park nog enkele potentiële Rode Duivels bekijken.

Martínez werd hartelijk ontvangen door de mensen van Anderlecht. Na afloop van Anderlecht-KRC Genk voerde de Spanjaard ook nog een gesprekje met voorzitter Wouter Vandenhaute. De vraag is voor wie de bondscoach van de nationale ploeg naar het Lotto Park trok.

Spelers als Albert Sambi Lokonga, Bryan Heynen, Théo Bongonda, Anouar Ait El Hadj en Yari Verschaeren komen in aanmerking voor een plaatsje in de ruime kern van Martínez. Allen hebben ze hun believers en tegenstanders.

Verschaeren in de bovenste schuif

Slechts één van de hierboven genoemde spelers lijkt echter te mogen dromen van een plek in de 26-koppige selectie voor het EK: Yari Verschaeren. Hij kende weliswaar niet zijn gemakkelijkste seizoen bij Anderlecht, maar Martínez is een groot bewonderaar van Verschaeren. De bondscoach is niet van plan om zijn poulain zomaar te laten vallen.

Verschillende bronnen melden dat Martínez zinnens is om de 19-jarige Verschaeren mee te nemen naar het EK. De bondscoach is er heilig van overtuigd dat de aanvallende middenvelder de Rode Duivels ook op een groot toernooi iets kan bijbrengen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Altijd goed bij België

Dat Verschaeren altijd al goed heeft gepresteerd in het shirt van de nationale ploeg, spreekt in zijn voordeel. Dat hij polyvalent is evenzeer. Het RSCA-jeugdproduct kan links, rechts en centraal uit de voeten. Ook voor Sambi Lokonga is er nog hoop. Hij zou in de ruime selectie van Martínez kunnen zitten.

De kans is wel reëel dat de Anderlecht-kapitein finaal uit de boot valt als Martínez gaat filteren om tot een 26-koppige kern te komen. Voor Bongonda, Heynen en Ait El Hadj lijkt er minder hoop te zijn. Zij zouden niet bovenaan het lijstje van Martínez staan en lijken het EK op hun buik te mogen schrijven.

Poll: Wie van deze spelers moet Martínez volgens jou meenemen naar het EK?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Rode Duivels

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024