Club Brugge op zucht van landstitel, maar er is nog één horrorscenario

Club Brugge op zucht van landstitel, maar er is nog één horrorscenario
Zondag 16 mei 2021 - 21:30   I   door Redactie

Club Brugge heeft het de jongste weken allesbehalve gemakkelijk gehad, maar nu is een nieuwe landstitel toch in zicht voor Philippe Clement en de zijnen. Donderdag krijgt Club een eerste matchbal om het af te maken.

Donderdag zijn er meerdere scenario’s mogelijk waarin Club Brugge kampioen wordt. Eerst en vooral is blauw-zwart altijd kampioen als het zelf minstens één punt pakt tegen Anderlecht. Dan kan KRC Genk de leider niet meer bijbenen.

Het is ook een optie dat Club Brugge al zeker is van de titel, nog voor het zelf in actie komt tegen Anderlecht (21.00 uur). KRC Genk speelt om 18.30 uur al tegen Antwerp. Winnen de Limburgers niet, dan is de titel binnen voor Club Brugge.

In dat geval kan Club Brugge zonder zorgen spelen in het Lotto Park en er tegen Anderlecht een heuse galamatch van maken. En of blauw-zwart dat plezant zou vinden.

Horrorscenario

Er bestaat ook nog een horrorscenario. Als Genk donderdag wint van Antwerp en Club verliest in Anderlecht, dan valt de beslissing pas op de allerlaatste speeldag. In dat geval spelen Club Brugge en KRC Genk in een rechtstreeks duel in het Jan Breydelstadion tegen elkaar met de titel als inzet.

Poll: Denk jij dat Club Brugge donderdag de titel gaat pakken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024