De Bilde ziet één groot probleem in EK-selectie: “Toch een kleine verrassing”

De Bilde ziet één groot probleem in EK-selectie: “Toch een kleine verrassing”
Maandag 17 mei 2021 - 13:30   I   door Redactie

Analist Gilles De Bilde heeft zich kritisch uitgelaten over de EK-selectie van Roberto Martínez. De Bilde begrijpt niet dat de bondscoach amper vijf (echte) centrale verdedigers heeft opgeroepen.

Brandon Mechele (Club Brugge) viel naast de definitieve EK-selectie en staat op de reservelijst. Net als Standard-speler Zinho Vanheusden. “Martínez kiest zo voor een extra aanvaller, maar we krijgen wel een krappe selectie qua centrale verdedigers", merkt De Bilde op bij VTM Nieuws.

"Amper vijf. Dat is toch een kleine verrassing. Zeker omdat jongens als Vermaelen een dagje ouder en blessuregevoeliger zijn. Of dit een goede keuze was, zal moeten blijken", voegt De Bilde er nog aan toe.

Jonge garde in de wachtkamer

Ook bij de keuze voor Nacer Chadli, die toch een erg moeilijk jaar kent bij Basaksehir, stelt De Bilde zich vragen. "Een keuze op basis van wat Chadli al betekend heeft voor de Rode Duivels. Spelers die al veel gebracht hebben, schuift Martínez niet zomaar aan de kant."

"Op deze manier laat Martínez de jonge garde wel nog in de wachtkamer. Zo zijn bijvoorbeeld De Ketelaere, Saelemaekers en Verschaeren er niet bij. Dat zijn opties voor de toekomst, voor het WK 2022", besluit De Bilde.

Poll: Had Martínez nog een extra centrale verdediger moeten selecteren?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024