Peter Vandenbempt mist één (verrassende) naam in EK-selectie Rode Duivels

Peter Vandenbempt mist één (verrassende) naam in EK-selectie Rode Duivels
Maandag 17 mei 2021 - 14:30   I   door Redactie

Maandagmiddag maakte Roberto Martínez zijn EK-selectie bekend. Iedereen heeft zijn mening over de beslissingen van de bondscoach, zo ook Peter Vandenbempt. De commentator mist, nogal verrassend, één naam in de 26-koppige kern: Brandon Mechele.

De 28-jarige Mechele is de rots in de branding bij regerend landskampioen Club Brugge én was ondertussen ook een vaste waarde in de selectie van de nationale ploeg. Nu het EK voor de deur staat, laat Martínez de betrouwbare verdediger echter links liggen.

“Er zullen toch een paar jongens ontgoocheld zijn", vertelt Vandenbempt bij Sporza. "Vooral enkele aanstormende talenten, van wie veel verwacht wordt in de toekomst. Yari Verschaeren was er de voorbije selecties altijd bij."

"Hij werd een beetje beschouwd als de chouchou van de bondscoach. En ook Charles De Ketelaere en Sambi Lokonga hadden misschien van het EK gedroomd", vervolgt Vandenbempt.

Risico

En ook de afwezigheid van Mechele vindt Vandenbempt dus erg opvallend. “Nog iemand die er de laatste interlandperiodes vaak bij was. Maar de bondscoach koos ervoor om geen extra verdediger mee te nemen. Dat houdt toch wel een risico in”, merkt de commentator ook meteen op.

"Thomas Vermaelen is er nog altijd bij, maar die speelde de laatste interlandperiode slechts één helft en viel toen geblesseerd uit. Natuurlijk zijn er ook spelers geselecteerd zoals Leander Dendoncker: een middenvelder die ook centraal achterin uit de voeten kan”, besluit Vandenbempt.

Poll: Vind jij dat Brandon Mechele in de EK-selectie had moeten zitten?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024