Zinho Vanheusden als grote verrassing tóch nog mee naar EK?

Zinho Vanheusden als grote verrassing tóch nog mee naar EK?
Maandag 17 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de EK-selectie van de Rode Duivels. Dat bondscoach Roberto Martínez slechts vijf (echte) centrale verdedigers opnam in zijn groep, zorgde al voor flink wat wenkbrauwengefrons bij waarnemers en fans.

Iemand als Thomas Vermaelen wordt er niet jonger op en het zou zomaar kunnen dat hij niet beschikbaar is op een moment dat je hem nodig hebt. En dan zou een extra centrale verdediger geen overbodige luxe zijn.

Martínez beseft dat wel. Het is daarom dat hij met Brandon Mechele (Club Brugge) en Zinho Vanheusden (Standard) twee centrale verdedigers op de reservelijst zette. In geval van nood kunnen zijn alsnog worden toegevoegd aan de EK-selectie.

Protocollen

Bij de bekendmaking van zijn selectie benadrukte Martínez dat hij meteen voor een 26-koppige selectie opteerde omwille van de voorgeschreven regels. "Ik heb meteen 26 spelers opgeroepen omdat we moeten opletten met de protocollen en we willen dat iedere speler weet waar hij aan toe is", aldus Martínez.

"Het zou een risico zijn om extra onzekerheid te creëren. De stand-by-lijst is voor ons belangrijk zodat die spelers zich moeten klaarhouden voor mocht er iets gebeuren", voegde de bondscoach er bij Het Nieuwsblad nog aan toe.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Het zal interessant zijn om te kijken hoe Vanheusden het doet"

Waarna Martínez het ook specifiek over Vanheusden had. "Het zal interessant zijn om te kijken hoe Vanheusden het doet", aldus de Spanjaard. Broedt Martínez nog op een plannetje om Vanheusden in laatste instantie tóch mee te nemen naar het EK? Het is best mogelijk.

Als Vermaelen, die tijdens de vorige interlandbreak amper 45 minuten kon spelen omdat hij niet topfit was, afhaakt staat er alvast een vervanger klaar. "Maar voorlopig zijn al onze verdedigers fit", besloot Martínez. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Vind jij dat Zinho Vanheusden mee moet naar het EK?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024