Eleven Sports verrast met beslissing over uitzenduur Genk-Antwerp en RSCA-Club

Eleven Sports verrast met beslissing over uitzenduur Genk-Antwerp en RSCA-Club
Dinsdag 18 mei 2021 - 15:15   I   door Redactie

Donderdag wordt een belangrijke dag in de Jupiler Pro League. Leider Club Brugge kan de titel veroveren als het één punt pakt op het veld van Anderlecht. Óf als KRC Genk eerder op de avond punten laat liggen tegen Antwerp. Het kan tot een opmerkelijk scenario leiden.

Genk komt al om 18.30 uur in actie. Als de Limburgers punten laten liggen tegen Antwerp, is Club Brugge al kampioen nog voor het om 21.00 uur in actie komt tegen Anderlecht. Dat zo'n scenario mogelijk is, heeft alles te maken met rechtenhouder Eleven Sports.

Het mediabedrijf is sinds het begin van dit seizoen de nieuwe rechtenhouder en besliste om het roer om te gooien. In tegenstelling tot andere jaren besliste Eleven Sports om de wedstrijden van de voorlaatste speeldag in de play-offs niét op hetzelfde moment te laten doorgaan.

"Het klopt niet"

Een opmerkelijke beslissing, die al flink wat stof deed opwaaien. "Het klopt gewoon niet", aldus Filip Joos in 90 Minutes. "Door een zege van Genk kan de druk op Club Brugge toenemen. En mocht Club al kampioen zijn, kan Anderlecht daar misschien van profiteren. En dat zullen ze bij Antwerp niet eerlijk vinden", merkt Joos nog op.

"Volgens onze info heeft rechtenhouder Eleven ervoor gelobbyd om de wedstrijd Anderlecht-Club later te programmeren dan Genk-Antwerp, omdat er daar meer kijkers voor verwacht worden, én er om 21u meer kijkers voor de buis zitten dan om 18.30u", benadrukt Het Laatste Nieuws.

Poll: Vind jij het goed dat de twee wedstrijden niét op hetzelfde moment doorgaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024