Martínez krijgt opnieuw felle kritiek: "Toen wist hij dat toch ook al?"

Martínez krijgt opnieuw felle kritiek:
Woensdag 19 mei 2021 - 07:30   I   door Redactie

De kritiek die begin deze week de kop opstak over de EK-selectie die Roberto Martínez bekendmaakte is nog altijd niet gaan liggen. De keuze is één iets, maar de uitleg nog iets anders.

En zowel met het eerste als het laatste heeft René Vandereycken het moeilijk. De ex-bondscoach is net als in het verleden bijzonder scherp voor Martínez. "Met de keuze voor Chadli heb ik het moeilijk", stelt hij in zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik ben nooit een grote fan van hem geweest."

"Hij heeft goeie momenten gehad bij de nationale ploeg, maar heeft ook heel onopvallende en mindere matchen gespeeld. Dit seizoen is hij ook heel lang out geweest. Als neutrale analist beoordeel ik een speler op zijn basiskwaliteiten en prestaties van de laatste maanden, en dan vind ik Chadli niet thuis­horen in de selectie."

"Waar ik het ook weer moeilijk mee heb, is de warrige uitleg van Martínez, die zegt dat Chadli op vier posities kan spelen. Dat argument moet zogezegd iedereen overtuigen, maar mij overtuigt het niet. Je kan misschien wel op vier posities spelen, maar als je op vier posities slécht speelt, valt het voordeel weg."

Fellaini

Voor Vandereycken was de ideale vervanger van Witsel overigens Marouane Fellaini. Die lag lang in de weegschaal, maar is er nu dus niet bij. "Ook hier is de uitleg van Mar­tínez raar", klinkt het nog altijd in Het Nieuwsblad.

"Want de reden dat hij hem niet heeft opgeroepen, is zogezegd omdat zijn laatste selectie nu al van drie jaar geleden dateert. Gek toch, want enkele maanden geleden zei hij nog dat Fellaini nog altijd op de radar stond. Toen wist hij toch ook al dat het drie jaar geleden zou zijn." Neen, een fan van Martínez zal de Limburger nooit worden.

Poll: Vind jij de uitleg van Martínez ook warrig en raar?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024