Genk niet te spreken over Club Brugge: "Komt Belgische voetbal niet ten goede"

Genk niet te spreken over Club Brugge:
Woensdag 26 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

De échte winnaar van play-off 1 is Club Brugge, maar de morele winnaar van de nacompetitie is KRC Genk met 16 op 18. En dat sterkt de Limburgers alleen maar in hun geloof in het format.

"Ik zou me helemaal niet schuldig hebben gevoeld als wij de titel hadden gepakt", vertelt voorzitter Peter Croonen in Sport/Voetbalmagazine. "Club is over een heel seizoen gezien de terechte kampioen, maar de spelregels zijn wat ze zijn. Het is niet omdat je pas in de sprint wint, dat dat geen verdiende overwinning is."

"We weten dat Club tegen de puntendeling is, terwijl wij met Genk voor play-offs en puntendeling zijn. Ik snap dat dat voor sommigen een pijnpunt is, maar je hebt ook play-off-formules waar alle ploegen met nul punten herstarten."

"Ik stel vast dat play-off 1 én play-off 2 dit jaar goeie competities waren, met een goeie media coverage", analyseert Croonen. "Precies door die halvering zijn veel ploegen lang blijven geloven in hun kansen. Die halvering is een wapen om het spannend te houden."

Bayern München

Croonen wil immers absoluut de dominantie van Club Brugge voorkomen. "De ambitie van Club om het Bayern van België te worden is mooi, maar negen keer op rij dezelfde kampioen zou het Belgische voetbal niet ten goede komen.’

Poll: Ben jij voor of tegen de puntenhalvering?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024