Frank Raes doet onaangename vaststelling: “De mensen zijn dat echt beu”

Frank Raes doet onaangename vaststelling: “De mensen zijn dat echt beu”
Zaterdag 29 mei 2021 - 10:00   I   door Redactie

Frank Raes is ook op zijn 67ste nog steeds actief als journalist, presentator en commentator. De voorbije maanden gaf Raes vooral commentaar in lege stadions, maar bij Club Brugge-KRC Genk zag hij voor het eerst weer (veel) mensen opduiken in en rond het stadion.

Bij Eleven Sports sprak Raes zich uit over de aanwezige fans in het Jan Breydelstadion. “Er was veel volk aanwezig. Of die mensen allemaal een mondmasker droegen? Goh, neen”, stak Raes van wal. “Ik heb gehoord dat die mensen allemaal al gevaccineerd waren”, zorgde analist Wesley Sonck voor de komische noot.

“Dronken waren de meesten in alle geval wel”, pikte Raes opnieuw in. “Kan je zoiets onder controle houden? Misschien wel. Ik weet het niet. Het is misschien niet slim om het tegen te houden, want dan krijg je spanningen en wrijvingen. Iets zoals La Boum.”

Opstandigheid

“Er heerst een soort opstandigheid bij de mensen”, merkt Raes nog op. “Zelfs als is het bij wijze van spreken -6 of regent het, zitten de terrassen nu vol. De mensen zijn het beu aan het worden."

"Al wil dat niet zeggen dat je plots alle regels overboord moet gooien", voegt de commentator er meteen aan toe. "In de winkel staan we allemaal braaf aan te schuiven aan de kassa met ons mondmasker op, maar dan zie je plots een massa volk bij een voetbalmatch... Tja.”

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024