Razende Zinédine Zidane pakt wraak en zet Real Madrid compleet voor schut

Razende Zinédine Zidane pakt wraak en zet Real Madrid compleet voor schut
Maandag 31 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Zinédine Zidane is niet langer trainer van Real Madrid. En net als bij zijn eerste periode bij de Koninklijke houdt hij de eer aan zichzelf. Maar niet zonder eerst ferm uit te halen.

Dat deed de Fransman door een open brief aan de fans te schrijven. "Om afscheid te nemen en om uit te leggen waarom ik heb besloten om te stoppen." Zidane had nog één jaar contract, maar besliste dus om vroegtijdig op te stappen.

"Dit is geen overhaaste beslissing", schrijft hij.  En ik ben het coachen allesbehalve beu. In mei 2018 vertrok ik omdat de ploeg iets nieuws nodig had om hongerig te blijven. Nu is het anders. Ik vertrek omdat ik voel dat de club niet meer het vertrouwen heeft dat ik nodig heb."

Waarna Zidane een versnelling hoger schakelt. "Ik mis de steun om iets op te bouwen voor de middellange of lange termijn. Natuurlijk weet ik wat er bij Real verlangd wordt: als je niet wint, moet je vertrekken. Maar nu wordt alles wat ik heb opgebouwd zomaar vergeten."

Doelbewust

"Om privileges heb ik niet gevraagd, wel om wat meer respect voor het verleden. Het deed mij én de spelers telkens pijn om na een nederlaag te lezen dat het bestuur me zou ontslaan als we de volgende match niet zouden winnen."

"Dat zijn zaken die doelbewust worden gelekt. Gelukkig had ik een geweldige spelersgroep." Woorden die ze bij Real Madrid absoluut niet graag zullen lezen, want de kans is groot dat de fans zich na deze brief tegen de club gaan keren.

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024