'Vanhaezebrouck slaat toe en lokt beloftevolle Belg van Standard naar AA Gent'

'Vanhaezebrouck slaat toe en lokt beloftevolle Belg van Standard naar AA Gent'
Dinsdag 01 juni 2021 - 15:00   I   door Redactie

Na een turbulent seizoen moet de rust terugkeren in de Ghelamco Arena. AA Gent maakt dezer dagen werk van versterking en zet daarbij ook in op jonge talenten.

In dat opzicht haalt AA Gent de 19-jarige doelman Louis Fortin weg bij Standard. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure. Fortin zou zijn handtekening onder een overeenkomst van twee seizoenen, met optie op een derde, zetten.

Tweede doelman achter Bolat?

Het is de bedoeling dat Fortin komend seizoen voor de positie van tweede doelman gaat strijden bij AA Gent. Hij vervangt Colin Coosemans (28), die transfervrij naar Anderlecht verkast.

Sinan Bolat (32) blijft in principe eerste doelman bij Gent, maar de hiërarchie achter de Belgische Turk kan veranderen. Fortin zal samen met Davy Roef (27) moeten uitmaken wie de doublure van Bolat wordt.

Geen plaats op Sclessin

Fortin trainde vorig seizoen al meermaals mee met de A-kern van Standard, maar had er geen uitzicht op speelminuten. Op Sclessin wil men vol inzetten op Arnaud Bodart (23) en groot talent Matthieu Epolo (16). En met Laurent Henkinet (28) beschikt Standard over een betrouwbare reservedoelman.

TAGS  I  Standard  I  AA Gent  I  Anderlecht

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024