Mbokani vertrekt bij Antwerp, transfer naar déze Belgische topclub in de maak

Mbokani vertrekt bij Antwerp, transfer naar déze Belgische topclub in de maak
Dinsdag 01 juni 2021 - 18:30   I   door Redactie

Het contract van Dieumerci Mbokani (35) bij Royal Antwerp FC loopt aan het einde van deze maand af. Zoals de kaarten nu liggen, ziet het er niet naar uit dat de Congolese spits nog zal bijtekenen op de Bosuil. Een vertrekt dringt zich op.

Mbokani wil nochtans graag bij Antwerp blijven. Hij heeft een voorkeur voor een contractverlenging van twee seizoenen. Op zijn leeftijd is dat echter allerminst een evidentie. En dan is er nog een probleem: de liefde lijkt niet langer wederzijds. Bij Antwerp zouden ze niet zinnens zijn om Mbokani twee jaar te geven.

Na het vertrek van sportief directeur Luciano D’Onofrio én trainer Frank Vercauteren is Mbokani houden zelfs niet langer een prioriteit van de clubleiding. Met kersvers trainer Brian Priske komt er een trainer die sowieso al meer gaat inzetten op data. En dan is Mbokani misschien niet meteen de man die je nodig hebt.

Priske zou tijdens de gesprekken met het Antwerp-bestuur al hebben aangegeven dat er versterking moet komen. Ook in de aanval. Mbokani mag wat Priske betreft blijven, maar de nieuwe trainer mikt ook op de komst van een ander type spits. En dat is slecht nieuws voor Mbokani.

Gentse reddingsboei?

Al hoeft Dieu ook op zijn 35ste niet te wanhopen. Na een meer dan degelijk seizoen is Mbokani nog steeds gewild. Bij AA Gent ziet men bijvoorbeeld wel wat in de komst van de ervaren spits. Afwachten of de interesse van De Buffalo’s straks concrete vormen aanneemt.

Poll: Vind jij Mbokani nog steeds goed genoeg voor de Belgische top?

TAGS  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Standard  I  KRC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024