Club Brugge neemt nóg meer afstand in België: “In totaal 79 miljoen”

Club Brugge neemt nóg meer afstand in België: “In totaal 79 miljoen”
Donderdag 03 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

Club Brugge ging recent voor de tweede opeenvolgende keer met de Belgische landstitel aan de haal. Hoewel Club geen al te beste play-offs speelde, is en blijft het met voorsprong de best geleide voetbalploeg van het land.

Dat zoiets zich ook uit in de financiën, is geen verrassing meer. Maar toch. Uit berichtgeving van Het Nieuwsblad blijkt dat Club Brugge na een tweede titel op rij nóg wat meer afstand neemt van zijn concurrenten. De miljoenen zullen opnieuw vlotjes binnenstromen bij de Bruggelingen.

Hoewel alle Belgische ploegen verlies hebben geleden door de coronacrisis, gaat Club Brugge opnieuw de nodige Champions League-miljoenen incasseren. "De inkomsten uit het prijzengeld van de UEFA zijn in twee seizoenen spectaculair gestegen van 31 miljoen euro naar 79 miljoen euro", schrijft Het Nieuwsblad.

Club grote slokop

Het grootste deel van die 79 miljoen - het is niet duidelijk hoeveel precies - gaat uiteraard naar Club Brugge. Ploegen als Antwerp, Anderlecht en AA Gent moeten met lede ogen aanzien hoe de rivaal uit Brugge blijft groeien. Al kan het over enkele jaren gedaan zijn met het grote geld.

Ons land staat immers op een keerpunt. Na enkele magere Europese jaren is het niet uitgesloten dat België zijn rechtstreekse deelnemer aan de Champions League verliest. Dat zou de groei van het prijzengeld tegenhouden en wellicht zelfs doen kelderen.

Poll: Denk jij dat de andere Belgische ploegen Club Brugge snel gaan bijbenen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024