Vormer wordt volledig afgemaakt: "Hij gelooft dat blijkbaar echt. Zo gênant"

Vormer wordt volledig afgemaakt:
Zaterdag 05 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge volgde zichzelf op als kampioen van België. Ondanks een riante voorsprong na de reguliere competitie, werd het in de play-offs nog heel spannend. Het zorgde voor stress bij Club Brugge, zo bleek ook uit de beelden uit de kleedkamer.

In een documentaire die Club Brugge en Eleven Sports maakten, zagen we hoe Ruud Vormer en Bas Dost tijdens de play-offs uit hun vel sprongen. In een volle kleedkamer maakten ze hun ongenoegen kenbaar door alles bij elkaar te schreeuwen. Niet iedereen is fan van die aanpak.

Kleedkamer verscheuren

"Zo zijn wij niet allemaal", vertelt columnist Nico Dijkshoorn in Het Nieuwsblad over zijn landgenoten. "Nederlanders fluisteren juist in elkaars oor waar je de goedkoopste benzine kunt tanken. Bij u. We praten nooit hardop, maar schreeuwen des te harder op Twitter en Facebook. Nooit zullen wij onze stem verheffen als we daardoor iets kunnen verliezen."

Waarna Dost en - vooral - Vormer het zwaar te verduren krijgen. "Behalve Bas Dost en Ruud Vormer. Uitgerekend twee Nederlanders die bij Club Brugge spelen. Van Ruud wisten we al dat hij als een barbaar tekeer kan gaan in de kleedkamer. In een uitgelekt filmpje zagen wij hem enige tijd geleden verbaal een kleedkamer verscheuren. Je keek naar ­iemand die met zijn mond een dier kon villen."

Plaatsvervangende schaamte

"Ik heb die tirade toen begrepen als het eind­station van plaatsvervangende schaamte", voegt Dijkshoorn er tot slot nog aan toe. "Zo ­gênant, dat tierende mannetje dat blijkbaar echt is gaan geloven dat hij als een drill instructor in een slechte Vietnamfilm zijn ploeggenoten moet toespreken. Schaamte voelde ik."

Poll: Vind jij Ruud Vormer een goede aanvoerder?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024