'Wilmots beslist over Belgisch aanbod en staat voor érg verrassende overstap'

'Wilmots beslist over Belgisch aanbod en staat voor érg verrassende overstap'
Zaterdag 12 juni 2021 - 08:30   I   door Redactie

Marc Wilmots is ondertussen al een hele tijd trainer af. Sinds Wilmots in 2019 vertrok bij de nationale ploeg van Iran, wacht hij op een nieuwe uitdaging in de voetbalwereld. Binnenkort zien we hem mogelijk terug bij een Franse club.

FootMercato meldt dat Wilmots momenteel aan het onderhandelen is met de Franse tweedeklasser Amiens. Amiens eindigde tijdens het voorbije seizoen tiende in de Ligue 2 en is op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

In zijn zoektocht kwam het bestuur van Amiens uit bij de 52-jarige Wilmots. Bij de Rode Duivels leverde Wilmots goed werk, maar zijn avonturen bij Ivoorkust en Iran draaiden op een sisser uit. Nu zou hij zijn carrière echter nieuw leven kunnen inblazen.

Wilmots zegt niet op voorhand 'neen' tegen Amiens, zo valt te horen in Frankrijk. Hij voelt zich dus niet te goed om een serieuze stap terug te zetten. Opmerkelijk: niet zo heel lang geleden stuurde Wilmots nog Antwerp wandelen.

Weinig eer

In België aan de slag gaan, het zei en zegt Wilmots weinig. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels heeft het gevoel dat er in de Belgische competitie weinig eer te rapen valt in zijn geval. Bij Amiens zou hij ver buiten de Belgische spotlights kunnen werken.

Poll: Vind jij Marc Wilmots een goede trainer?

TAGS  I  Antwerp  I  Rode Duivels  I  Iran  I  Ivoorkust  I  Standard  I  Amiens

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022