Denemarken-België wordt stilgelegd: "Dat is maar normaal"

Denemarken-België wordt stilgelegd:
Woensdag 16 juni 2021 - 19:00   I   door Redactie

Vergeet Nederland-Oostenrijk en zeker Oekraïne-Noord-Macedonië. Dé match waar iedereen donderdag naar uitkijkt is Denemarken-België. Dat wordt een wedstrijd met een heel speciaal randje.

Een Christian Eriksen-randje. Want om de aanvallende middenvelder te steunen in zijn herstel wordt opgeroepen om in de tiende minuut van de wedstrijd tegen België massaal te applaudisseren. Eriksen speelt met rugnummer tien, vandaar.

Bondscoach Kasper Hjulmand vindt het een mooi initiatief. "Het toont het ware gezicht van het voetbal, het kan mensen verenigen", liet hij verstaan. En dat is een gedachte die ook tot bij de Rode Duivels is geraakt.

"In de tiende minuut zullen we de bal buiten trappen en applaudisseren", verraste Romelu Lukaku. "We applaudisseren mee met Denemarken. Dat is maar normaal." Zo weten we al op voorhand dat de match dus even stilgelegd zal worden.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Gezien het feit dat Eriksen een ploegmaat is van Lukaku bij Inter, is het logisch dat Lukaku al contact heeft gehad met de onfortuinlijke Deen. "Ik heb hem laten weten dat hij altijd op mij kan rekenen. Maar nu moet hij tijd besteden met de familie."

Geen bezoek toegelaten

Al wilde Lukaku hem tijdens dit EK wel gaan bezoeken in het ziekenhuis: "Ik heb er al met de trainer over gesproken en zal dat straks nog eens doen." Helaas voor Lukaku staat de UEFA geen bezoek aan Eriksen toe. Hij moet in de bubbel van de Rode Duivels blijven.

Poll: Vind je de actie een mooi gebaar?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024