Fel gehavend Portugal mist wellicht twee basisspelers tegen Rode Duivels

Fel gehavend Portugal mist wellicht twee basisspelers tegen Rode Duivels
Donderdag 24 juni 2021 - 12:00   I   door Redactie

De Rode Duivels moeten Portugal uit het toernooi knikkeren, willen ze de kwartfinales van het EK bereiken. Zondag, in het warme Sevilla, kijkt België de Portugezen in de ogen. En wellicht staan die dan niet op hun sterkst.

In aanloop naar de wedstrijd tegen België heeft de Portugese bondscoach Fernando Santos de nodige zorgen. Met Danilo Pereira en Nelson Semedo zijn immers twee basisspelers onzeker voor het treffen met de Rode Duivel.

Pereira incasseerde woensdagavond een vuistslag van Hugo Lloris en moest na rust gewisseld worden. Terwijl ook Semedo met een blessure naar de kant moest. Het is hoogst onzeker of ze opgelapt raken voor de match van zondag.

(Lees verder onder de afbeelding)

Corona bij Cancelo, spierblessure voor Felix

Het is niet voor het eerst dat Portugal af te rekenen krijgt met blessurezorgen. Vlak voor aanvang werd Joao Cancelo omwille van een positieve coronatest naar huis gestuurd. Hij zag zijn toernooi in rook opgaan.

Wonderkind Joao Felix speelde nog geen seconde op EURO 2020. De aanvaller van Atlético Madrid sukkelde met een spierblessure en is nog niet helemaal de oude. En ook de beloftevolle linksachter Nuno Mendes had al pech. Hij trainde de voorbije dagen apart.

Kleppers

Het neemt niet weg dat de Rode Duivels op hun best zullen moeten zijn om Portugal te kloppen. Naast sterspeler Cristiano Ronaldo lopen er natuurlijk nog tal van kleppers rond in de selectie van de regerende EK-winnaar.

Poll: Denk jij dat België Portugal gaat uitschakelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024