Rode Duivels krijgen slecht nieuws voor clash tegen Portugal: "Het is te laat"

Rode Duivels krijgen slecht nieuws voor clash tegen Portugal:
Donderdag 24 juni 2021 - 19:00   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen zondagavond hun 1/8ste finale op het EK. In Sevilla neemt België het op tegen Portugal. De warmte zou zomaar een Portugese bondgenoot kunnen worden tijdens het duel.

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de hitte in Sevilla. De thermometer zal ook zondag (veel) meer dan 30 graden aanwijzen. Een voordeel voor Portugal? Volgens velen wel, ja. Ook prof Johan Bellemans, orthopedisch chirurg en Chief Medical Officer van het BOIC, gelooft dat de warmte een voordeel is voor de tegenstander van België.

"Te laat om nog te acclimatiseren"

"Het is nu te laat om nog te acclimatiseren", benadrukt Bellemans bij Sporza. "De wedstrijd vindt zondag al plaats, er is meer tijd nodig om gewoon te worden aan de omstandigheden. De Portugezen zijn dus sowieso in het voordeel."

"Ze zijn veel meer gewoon aan de bijzonder warme omstandigheden dan de Rode Duivels. Dat kan zeker een factor spelen", verduidelijkt Bellemans. Al zijn onze Duivels niet bij voorbaat kansloos. "De luchtvochtigheid in Sevilla is niet zo bijzonder hoog. We spreken over een droge warmte", zegt Bellemans.

(Lees verder onder de afbeelding)

IJsblokjes in de mond

"Warmte is in het voetbal zeker geen drama", voegt de dokter er nog aan toe. "Het is een sport met korte, hevige acties die elkaar snel opvolgen." Bellemans geeft de Belgen ook nog wat tips: "Het is belangrijk om de kerntemperatuur van het lichaam onder controle te houden."

"Dat kan door verschillende koelingsstrategieën te gebruiken zoals ijsblokjes in de mond stoppen. Veel drinken is niet altijd mogelijk, het is niet aangewezen om met een klotsende maag te voetballen. Ook het innemen van ijsdranken is niet voor elke topsporter even aangenaam", besluit hij.

Poll: Denk jij dat de warmte de Rode Duivels parten gaat spelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024