Jan Vertonghen reageert na dure fout: "Ze hebben mij vooral geïrriteerd"

Jan Vertonghen reageert na dure fout:
Zaterdag 03 juli 2021 - 00:03   I   door Redactie

Jan Vertonghen zag er niet al te best uit bij het openingsdoelpunt van Italië. Na de uitschakeling van de Rode Duivels sloeg onze kapitein mea culpa. "Ik had die bal moeten wegschieten", aldus Vertonghen.

“Dit is een grote teleurstelling. Ik speel bepaalde fases nog af in mijn hoofd. Het doet wel pijn, dit verlies. Het is een gemiste kans. Net zoals bij de vorige toernooien”, begon een aangeslagen Vertonghen voor de camera van Sporza. Onze kapitein besprak ook het eerste tegendoelpunt, waar hij in de fout ging. “Dat doet extra veel pijn”, aldus Vertonghen.

“Het was een moment waarop wij weinig balbezit hadden. En als we de bal hadden, waren we die snel weer kwijt. Op dat moment wilde ik de bal in de ploeg houden. Achteraf bekeken was dat uiteraard een verkeerde keuze. Ik had de bal moeten wegschieten. Maar op dat moment vond ik het nodig om de bal in de ploeg te houden. Al is je eigen zestienmeter niet de beste plaats om dat te doen.”

"Het was vervelend"

Interviewer Ruben Van Gucht wilde het vervolgens hebben over de kwaliteiten van Italië. Al ging Vertonghen daar niet te fel in mee. “Italië is een goede ploeg, maar ik wil ze niet te veel complimenten geven. Ze hebben mij ook vooral geïrriteerd. Het lijken misschien excuses en misschien moet ik het meer op de ref steken, maar het was toch vervelend.”

“Uiteindelijk moeten we naar die twee tegendoelpunten kijken. Die zijn onze schuld, hé. We hadden misschien nog de 2-2 kunnen maken, maar het heeft niet mogen zijn”, besloot Vertonghen.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024