Dit zeggen buitenlandse media over EK-aftocht van de Rode Duivels

Dit zeggen buitenlandse media over EK-aftocht van de Rode Duivels
Zaterdag 03 juli 2021 - 00:25   I   door Redactie

Portugal overwinnen lukte nog net, maar Italië bleek toch te sterk. De kwartfinales werden op EURO 2020 het eindstation van de Rode Duivels. Wat zeggen de buitenlandse media over onze nationale ploeg?

“EK-droom België aan flarden na heerlijke kraker tegen Italië”, kopt het Nederlandse Voetbal International. “België is uitgeschakeld op het EK. De Rode Duivels gingen in een heerlijke kraker ten onder tegen een van de andere favorieten voor EK-winst. Italië bleek te sterk en wacht nu een halve finale tegen Spanje”, lezen we nog bij VI.

“De Gouden Generatie van onze zuiderburen is er wederom niet in geslaagd de aanwezige kwaliteit om te zetten in een hoofdprijs”, merken de Nederlanders nog op. “In de komende jaren zal moeten blijken of er nog een nieuwe kans volgt.”

Gazzetta dello Sport: "Fabuleus Italië"

“Fabuleus Italië staat in de halve finale! Barella en Insigne laten Lukaku’s België kopje onder”, titelt La Gazzetta dello Sport boven het verslag van België-Italië. “Nu Lukaku niemand meer afschrikt en De Bruyne is lamgelegd, kunnen we de feestzaal betreden. Een feestzaal die gereserveerd voor de vier beste landen van Europa. Om daar te geraken hebben we de nummer één van de wereld opzijgezet. Nu is alles mogelijk.”

“Italië domineert België na spannende wedstrijd en mag naar halve finales", schrijft de Franse sportkrant L'Équipe. "In een spannend en offensief duel domineerde Italië de Belgen. Na slecht wegwerken van Vertonghen etaleerde Barella zijn klasse en maakte hij er 0-1 van. Na de 0-2 van Insigne maakte de onvermijdelijke Lukaku er toch nog een match van."

"De intensiteit ging alleen maar de lucht in en er waren hele goede acties langs beide kanten. Spinazzola voorkwam de gelijkmaker van Lukaku en diezelfde Lukaku kwam daarna enkele millimeters tekort om er 2-2 van te maken. Toen Spinazzola huilend uitviel, was er even twijfel bij Italië. Maar de ploeg van Mancini bleef overeind en staat een stap dichter bij een EK-titel.”

(Lees verder onder de afbeelding)

Marca: "Angstaanjagend en meedogenloos Italië"

“Italië verslaat België in spannende kwartfinale”, kopt Marca. “In een opwindende kwartfinale rekenden de Italianen af met de Rode Duivels. Italië bewees vrijdagavond dat het sterk is op zoveel vlakken. In balbezit waren de mannen van Mancini angstaanjagend, hun pressing was meedogenloos. Ze werden beloond met goals van Barella en Insigne.”

“Na rust probeerde België de bakens te verzetten, maar Chiellini en Bonucci leverden een prestatie af zoals in hun allerbeste jaren. Italië hield stand en mag naar de halve finales.”

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024