"Bart Verhaeghe gaat Club Brugge verkopen"

Zaterdag 10 juli 2021 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge verraste onlangs vriend en vijand. De Belgische landskampioen kondigde via zijn officiële kanalen aan dat het Amerikaanse bedrijf Orkila Capital liefst 50 miljoen euro in de club gaat investeren. En daar lijkt het niet bij te blijven.

Volgens journalist Frank Buyse is het slechts een kwestie van tijd vooraleer eigenaar Bart Verhaeghe Club Brugge definitief van de hand gaat doen. "Club zit na KVO ook met een Amerikaan", steekt Buyse van wal in Krant van West-Vlaanderen.

"Jesse Du Bey van het investeringsfonds Orkila Capital kocht voor 30 miljoen euro 23,96 procent van de aandelen en investeert bovenop nog eens 20 miljoen. Doen Amerikanen niet zomaar, over enkele jaren is Club óók in buitenlandse handen", voegt Buyse er nog aan toe.

Goedkope trots

"Is Club dan wat minder onze West-Vlaamse trots? Of is het dan ook goedkope trots?", vraagt Buyse zich tot slot nog af. De supporters van Club Brugge zullen ongetwijfeld hopen dat hun club in Belgische handen blijft. Afwachten of dat ook het geval zal zijn...

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024