'Mats Rits komt bij Club Brugge serieus in de problemen te zitten'

'Mats Rits komt bij Club Brugge serieus in de problemen te zitten'
Zondag 11 juli 2021 - 13:30   I   door Redactie

'Nieuwe bazen, nieuwe wetten' zegt het spreekwoord. Maar ook oude bazen durven wel eens nieuwe wetten opleggen. En dat lijkt Philippe Clement ook te doen met het oog op het nieuwe seizoen.

Want de trainer lijkt met blauw-zwart aan een nieuwe basisformatie te bouwen. Dat valt toch af te leiden uit de voorbije matchen. Ook Het Laatste Nieuws komt tot die conclusie en stelt dat Clement Odilon Kossounou als defensieve middenvelder wil uitspelen.

De positie waar hij al zowat de hele voorbereiding speelt. Op zich een plan dat te verdedigen valt, maar wel één dat serieuze gevolgen zal hebben. Zo zou Mats Rits immers uit de ploeg vallen.

En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, vooral omdat ook Clement voor het EK meeging in de discussie dat Rits wel een kans bij de Rode Duivels verdiende. Dat hij nu van gedacht veranderd is, betekent dat de middenvelder zwaar in de problemen komt te zitten.

Rode Duivels

Naar verluidt kan Rits het zelf amper geloven dat hij nu naast de ploeg zou vallen. Net in een seizoen waarin hij zich dubbel wilde plooien en via de Champions League een kans zag om alsnog een plaatsje bij de Rode Duivels te veroveren .

Poll: Vind jij het kunnen dat Kossounou nu de voorkeur zou krijgen op Rits?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024