Gewijzigde regels rond handspel zetten kwaad bloed: "Amateurisme"

Gewijzigde regels rond handspel zetten kwaad bloed:
Woensdag 14 juli 2021 - 17:00   I   door Redactie

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Maar in het voetbal geldt ook: nieuw seizoen, nieuwe wetten. Ook in de arbitrage. Zo zal het VAR-busje verdwijnen en er wijzigt ook wat aan de regels rond handspel.

En we kunnen je nu al voorspellen dat dat laatste wellicht opnieuw voor problemen zal zorgen. Ook al deed scheidsrechter Lawrence Visser zijn uiterste best om het bij Sporza verstaanbaar te maken voor de supporters.

"Vroeger was het zo dat wanneer er per ongeluk handspel was net voor een doelpunt, dat die goal bijna automatisch werd afgekeurd", aldus Visser. "Dat is nu veranderd. Het woordje onmiddellijk is heel belangrijk."

"Stel dat er handsbal zit in een aanval en er wordt niet onmiddellijk gescoord, maar er zitten nog een aantal passes tussen bijvoorbeeld; dan wordt het doelpunt niet afgekeurd. Als de doelpuntenmaker onmiddellijk scoort, dan wel."

Te ingewikkeld

Maar op sociale media werd de verandering al meteen in vraag gesteld. Veel fans vonden het veel te ingewikkeld en stelden zich nu al vragen. Er werd zelfs gesproken over regelrecht amateurisme. Dat belooft.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024