Slecht nieuws voor Hans Vanaken en Club Brugge in aanloop naar competitie

Slecht nieuws voor Hans Vanaken en Club Brugge in aanloop naar competitie
Vrijdag 16 juli 2021 - 07:00   I   door Redactie

Zaterdag start Club Brugge het nieuwe seizoen met de Supercup tegen KRC Genk en de week daarna is er de competitie-opener tegen Eupen. Maar daarin zal blauw-zwart het nog zonder Hans Vanaken moeten doen. En misschien zelfs langer.

Want Het Nieuwsblad weet dat de Limburger naast de Supercup ook nog niet zal aantreden tijdens de eerste competitiematch tegen Eupen. Samen met Eduard Sobol krijgt hij immers nog vakantie tot volgende week donderdag.

"Vanaken zal dan ongeveer drie weken congé hebben gekregen nadat de Rode Duivels op 2 juli uitgeschakeld werden door Italië", schrijft de krant. "Hij speelde vorig seizoen in totaal 45 wedstrijden en meer dan 3.700 minuten , dus kon de dubbele Gouden Schoen wel wat rust gebruiken."

(Lees verder onder de afbeelding)

Dat liet ook Phlippe Clement verstaan tijdens de voorbereiding: "Zelf stond ik ooit na een WK na amper zes dagen opnieuw op het trainingsveld en dat bleek later een slecht idee." Volgende donderdag wordt dus de eerste werkdag voor Vanaken. Omdat Club Brugge-Eupen al op zondag wordt gespeeld, komt die match te vroeg.

Maar het zou wel eens nóg langer kunnen duren vooraleer Vanaken in actie kan komen. Na een rustperiode heeft ook hij uiteraard tijd nodig om (conditie) op te bouwen, waardoor hij nog niet meteen klaar zal zijn voor de strijd.

Onverantwoord

Het zou immers onverantwoord zijn om hem zomaar de tweede speeldag in de ploeg te droppen. Dus dat is een streep door de rekening van Philippe Clement en Club Brugge in de eerste competitieweken.

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Eupen

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024