Ritchie De Laet komt met ernstige waarschuwing voor Club: "Het is simpel"

Ritchie De Laet komt met ernstige waarschuwing voor Club:
Zaterdag 17 juli 2021 - 12:30   I   door Redactie

Ritchie De Laet neemt geen blad voor de mond in een interview met Het Nieuwsblad. Antwerp FC gaat vol voor de titel. Club Brugge kan de Great Old volgens De Laet maar beter aux sérieux nemen.

“Het is simpel: ik wil elk jaar beter doen. Vorig seizoen waren we tweede in de competitie en derde na de play-offs. Dus nu moeten we meedoen voor de titel", is De Laet duidelijk. "We hebben daar de kwaliteiten voor. Alleen moeten we constanter worden. De voorbije jaren waren we te wisselvallig. Winnen moet hier, net als bij Brugge, een gewoonte worden.”

Dat zal wel moeten gebeuren zonder Gouden Schoen Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani. Toch een groot verlies voor Antwerp. “Ja, die gaan we sowieso missen", geeft De Laet toe. "Rafa met zijn creativiteit en assists, Mbo met zijn goals en de manier waarop hij een hele verdediging aan de praat hield. Maar oké, dat zijn beslissingen die van bovenaf worden genomen."

Begrip voor Refaelov

"Ik kon Rafa bijvoorbeeld wel begrijpen dat hij op een gegeven moment de knoop doorhakte", vervolgt de verdediger. "Je kan niet de loyale kaart blijven trekken. Maar spijtig dat ze weg zijn, het waren twee goeie gasten die ik zelfs vrienden kan noemen. Ik geloof er wel heel sterk in dat hun vervangers hun job zullen doen.”

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024