Club Brugge en Ruud Vormer zwaar vernederd door Manchester City

Club Brugge en Ruud Vormer zwaar vernederd door Manchester City
Dinsdag 19 oktober 2021 - 20:39   I   door Redactie

Club Brugge trad dinsdagavond vol vertrouwen aan tegen Manchester City, maar na negentig minuten bleef daar maar weinig meer van over. Een les in nederigheid.

Club Brugge-Manchester City 1-5

Welgeteld een halfuur kon Club Brugge de schijn ophouden - op zich al een prestatie, maar dan moest het scorebord er toch aan geloven. Cancelo punterde de bal tussen de benen van Mignolet en daarmee werd het reusachtige overwicht ook in cijfers uitgedrukt.

Kort voor rust was de match al helemaal gespeeld. Mahrez scoorde na een fout van Nsoki vanop de stip de 0-2. En in de tweede helft ging de grote Manchester City-show gewoon verder. Walker na een assist van De Bruyne en invaller Palmer maakten er na 67 minuten al 0-4 van.

Toch kwam er nog een eerredder. Vanaken scoorde nadat de ingekomen Vormer de bal even raakte. Dat leek de pijn toch ietwat te verzachten, maar dat was voor Mahrez er 1-5 van maakte. Een vernedering, ook al was het tegen één van de beste ploegen ter wereld.

Vormer

Een vernedering was het ook voor Ruud Vormer. Hij startte ontgoocheld op de bank na zijn glansprestatie tegen KV Kortrijk. En mocht pas invallen toen het kalf bij een 0-3-stand al verdronken was. Zijn assist voor Vanaken zal wellicht een magere troost zijn.

TAGS  I  Club Brugge  I  Manchester City

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024