Genk opnieuw in diepe crisis gestort op veld van Beerschot

Zondag 21 november 2021 - 22:52   I   door Redactie

Zelfs de interlandbreak bracht geen soelaas voor KRC Genk. Na het pijnlijke gelijkspel thuis tegen Cercle op de vorige speeldag werd het nu een jammerlijke nederlaag bij rode lantaarn Beerschot.

Beerschot-KRC Genk 2-0

Goed begonnen is half gewonnen. En dus rekende Beerschot zich al rijk toen Shankland na amper 4 minuten raak trof. Al was het een stunt dat de thuisploeg met die stand de rust haalde, want Genk monopoliseerde de bal. Alleen kwamen Paintsil en Thorstvedt door toedoen van goalie Vanhamel niet tot scoren.

In de tweede helft hetzelfde verhaal, maar dan in het kwadraat. Vanhamel eerst op een poging van Onuachu en daarna Paintsil voorkwam de gelijkmaker. Genk stapelde het balbezit op, maar opnieuw was er een schitterende Vanhamel op een schot van Onuachu.

Ook de ingevallen Bongonda kon deze keer niet het verschil maken. De bezoekers ontsnapten zelfs nog aan de 2-0 toen Vaca op de paal knalde. In de toegevoegde tijd kon Caicedo het dan toch afmaken voor Beerschot. Zo is het opnieuw crisis in Genk.