Genk-supporter krijgt zware straf na incidenten met minderjarige supporter

Genk-supporter krijgt zware straf na incidenten met minderjarige supporter
Woensdag 08 december 2021 - 19:30   I   door Redactie

Afgelopen weekend waren er nog incidenten met supporters tijdens Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi. De meerderheid vindt dat supportersgeweld harder bestraft zou moeten worden. Een Genk-supporter kreeg vandaag drie jaar stadionverbod en 70 uur werkstraf.

Dat kreeg hij nadat hij op 12 september een minderjarige supporter in elkaar timmerde. Genk speelde toen in de Cegeka Arena tegen Union. De minderjarige supporter was supporter van Standard, maar werd meegevraagd door een vriend. Enkele Genk-supporters wouden hem niet in hun vak.

Eerst werd zijn smartphone afgepakt. Daarna kreeg hij enkele klappen in de catacomben van het stadion. De daders hebben zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Zij riskeren een stadionverbod en een werkstraf.

Nadat stewards hem en zijn vriend aanraadden om het stadion te verlaten, besloten ze die raad op te volgen. Een groep Genk-supporters achtervolgde hen. Opnieuw kreeg de minderjarige supporter rake klappen, onder andere van een Genk-supporter uit Maaseik.

"Alle supporters die bij het incident zowel binnen als buiten het stadion betrokken waren, kregen na de wedstrijd een stadionverbod van drie maanden opgelegd. Dat stadionverbod loopt deze week af. Dat is echter niet het geval voor het stadionverbod dat de Maaseikenaar kreeg. Dat wordt nog eens met drie jaar verlengd", schrijft Het Nieuwsblad.

Poll: Terechte straf voor de Genk-supporter?

TAGS  I  Genk  I  Union  I  Beerschot  I  Antwerp  I  Standard  I  Charleroi

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024