Glansrol voor Refaelov na bitsige wedstrijd tegen STVV

Dinsdag 14 december 2021 - 22:50   I   door Redactie

Anderlecht nam het dinsdagavond op tegen STVV. Na een saaie eerste helft hield paars-wit de drie punten thuis. Anderlecht pakt zo (voorlopig) de derde plaats.

Anderlecht-STVV 2-0

De eerste helft was van povere makelij. Anderlecht vond geen oplossingen tegen de snedige Kanaries. Het ging er wel enorm bitsig aan toe. Anderlecht had het meeste balbezit.

In de tweede helft kreeg STVV het toch moeilijker. Ze hadden meer en meer overtredingen nodig om Anderlecht te stoppen. In minuut 56 was het bijna raak: Refaelov met een mooie bal richting Verschaeren, maar Schmidt redde op zijn poging.

Drie minuten later was het dan toch prijs. Zirkzee bracht een afgeblokt schot nog voor doel en Refaelov kopte goed binnen. Daarna kwam STVV toch even opzetten. Konaté kopte goed, maar zijn poging ging net naast.

Refaelov scoorde nog bijna zijn tweede van de avond, maar zijn kopbal ging naast. Vijf minuten voor tijd trapte Raman een bal koel in doel, maar hij stond centimeters buitenspel. In de laatste minuten kreeg STVV nog drie gevaarlijke corners, maar de bal ging er niet in.

Ashimeru kopte de bal in de allerlaatste minuut nog binnen op voorzet van Raman: 2-0. Zo springt Anderlecht over Charleroi en Antwerp voorlopig naar de derde plaats in het klassement.

Poll: Terechte overwinning voor Anderlecht?