Spektakel in Mechelen-Gent met 7 goals, Union stoomt door in Waregem

Woensdag 15 december 2021 - 20:35   I   door Redactie

Er zijn er die een midweekspeeldag vervloeken, maar woensdag kregen de voetbalfans waar voor hun geld. Zeker in KV Mechelen-AA Gent, waar de thuisploeg spectaculair won. Maar ook in Zulte Waregem-Union, waar de leider op zijn elan doorging.

KV Mechelen-AA Gent 4-3

De eerste helft was met een 1-1-ruststand maar een voorsmaakje. Op het halfuur opende Tissoudali de score na een defensieve blunder, Mrabti maakte niet veel later gelijk met een knappe volley. Maar in de tweede helft barstte de partij pas echt los.

Depoitre bracht de Buffalo's opnieuw op voorsprong, Storm maakte kort daarna met een raket de gelijkmaker. Op het uur kwam de thuisploeg via een penalty van Mrabti (na een fout op Storm) voor het eerst voor. Maar AA Gent toonde karakter en scoorde in minuut 67 de 3-3 via Tissoudali.

Storm haalde een paar minuten later opnieuw uit en tekende in een waar doelpuntenfestijn uiteindelijk de winnende treffer aan. Het stadion ging uit de bol bij zoveel spektakel, AA Gent droop ontgoocheld af.

Zulte Waregem-Union 0-2

Het stond in de sterren geschreven dat leider Union op het veld van de voorlaatste nog eens drie punten ging bijschrijven. Al voor rust was de rust geklaard met goals van eerst de onvermijdelijke Vanzeir en daarna ook Burgess.

Omdat Zulte Waregem aanvallend amper iets kon klaarmaken bleef het ook bij die stand. De thuisploeg en vooral trainer Francky Dury slikken zo nog maar eens een nederlaag en blijven troosteloos op de zeventiende plaats.