Voetbalfans gaan los na nieuwe beslissing rond Wesley Hoedt: "Wat een klucht!"

Voetbalfans gaan los na nieuwe beslissing rond Wesley Hoedt:
Vrijdag 04 februari 2022 - 17:30   I   door Redactie

Het kan verkeren. In het gewone leven, maar ook in het voetbal. En zeker als het op beslissingen van de voetbalbond en het Bondsparket aankomt. Dat heeft nu ook Anderlecht ondervonden.

Want vrijdag besliste het Bondsparket dat Wesley Hoedt effectief één match geschorst is, waardoor hij de wedstrijd van komende zondag tegen Eupen mist. Een complete ommezwaai van wat eerder deze week beslist werd.

Even recapituleren: Hoedt kreeg tegen Standard een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler onderuithaalde. Er werd door het Bondsparket één speeldag schorsing voorgesteld, maar Anderlecht ging daartegen in beroep.

De reden: de beslissing uitstellen waardoor de Nederlander wel kon aantreden in de topper tegen Union én de halve finale van de beker tegen Eupen. Daarbij werd paars-wit geholpen door het Disciplinair Comité die de straf omzette in een voorwaardelijke straf, waardoor hij dus helemaal niét geschorst zou zijn.

Beroep

Maar daartegen ging het Bondsparket dan weer in beroep, waarna het Disciplinair Comité alsnog één speeldag effectieve schorsing uitsprak. Kan je nog volgen? De fans alleszins niet meer, want die spuwden hun gal op sociale media.

Poll: Snap jij hier nog iets van?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Union  I  Eupen

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024