Charleroi bezorgt Anderlecht een serieuze opdoffer in de strijd om play-off 1

Vrijdag 04 februari 2022 - 22:43   I   door Redactie

Na de nederlaag tegen Union van afgelopen weekend had Anderlecht al een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om play-off 1, maar vrijdagavond kwam daar nog eens een opdoffer bij.

Want Charleroi slaagde erin om zijn wedstrijd tegen Seraing winnend af te sluiten en zo over paars-wit naar de vierde plaats te springen. De Karolo's tellen nu één punt meer dan Anderlecht, weliswaar ook met één match meer gespeeld.

Charleroi won van Seraing met 2-0 met doelpunten van Van Cleemput in de eerste helft en Heymans in de tweede helft. Tussenin kwamen de bezoekers al met tien te staan na een rode kaart voor Boulenger op het halfuur.

Anderlecht moet zondag de wei in tegen Eupen en staat nu onder serieuze druk om in die wedstrijd de drie punten te pakken. Geen lachertje als je weet hoe moeilijk de Brusselaars het donderdag in de beker wel hadden. Afwachten hoe zwaar die druk gaat wegen.

Poll: Denk je dat Anderlecht zondag opnieuw over Charleroi gaat?