Oppermachtige Undav imponeert, Union loopt verder uit na spektakel op de Bosuil

Oppermachtige Undav imponeert, Union loopt verder uit na spektakel op de Bosuil
Zaterdag 05 februari 2022 - 22:35   I   door Redactie

Zaterdagavond stond de topper tussen Antwerp en Union op het programma. De leider nam het dus op tegen de tweede in de stand. Het werd een spektakelstuk met veel vuur en mooi voetbal.

Antwerp-Union 0-2

Het eerste doelgevaar kwam van Antwerp. Na drie minuten pegelde Verstraete de bal gevaarlijk richting doel, maar Moris had niet al te veel moeite met het schot. Daarna kwam Union opzetten. Lazare kwam alleen voor doel, maar zijn schot werd nog voor de lijn geblokt door Dessoleil.

Na veertien minuten kwam een hoekschop via verschillende wegen bij Undav. Undav duwde de bal zowaar tegen de paal. Een vijftal minuten voor de rust kon Teuma van buiten de backlijn uithalen. De bal zoefde langs de paal.

Na vijf minuten in de tweede helft was het dan toch raak. Vanzeir hield de bal goed bij en legde af tot bij François. Die zette voor en Undav tikte binnen. Daarna kon Antwerp nog eens prikken. Nainggolan haalde gevaarlijk uit vanuit de tweede lijn, maar de bal ging net naast.

Het koningskoppel van Union maakte het volledig af in de 77ste minuut. Vanzeir was sneller dan de verdedigers van Antwerp, legde goed af en Undav had maar binnen te leggen. Daarna gingen de poppen aan het dansen.

Undav kreeg vanalles naar zijn hoofd gegooid vanuit de tribunes. De Duitser koos ervoor om de thuissupporters nog wat meer op stang te jagen. De Antwerp-supporters gingen volledig door het lint.

Daarna toch nog eens Antwerp. Balikwisha haalde uit met een ferme streep over de grond, maar Moris pakte uit met een knappe redding. In de laatste minuten trapte Butez de bal zomaar in de voeten van Undav. Die was te verrast en kon niet besluiten. Enkele minuten later trapte Undav nog tegen de paal.

Zo loopt Union tien punten uit op Antwerp. Voorlopig staat de promovendus twaalf punten voor op Club Brugge. Blauw-zwart neemt het zondag op tegen AA Gent. De druk wordt zo weer wat groter in Jan Breydel.

Poll: Terechte overwinning voor Union?

TAGS  I  Antwerp  I  Union

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023