Club-supporters opgeschrikt: "Ref Nicolas Laforge zondag terug naar Jan Breydel"

Club-supporters opgeschrikt:
Vrijdag 11 februari 2022 - 18:15   I   door Redactie

Wees maar van één ding zeker over het komende voetbalweekend in de Jupiler Pro League. Als Club Brugge tegen Charleroi speelt zullen ogen op Noa Lang gericht zijn.

En dat heeft natuurlijk alles te maken met de veelbesproken rode kaart die het Nederlandse woelwater in de topper tegen AA Gent kreeg. Daar kreeg hij dan wel géén schorsing voor, maar de overdreven reactie van ref Nicolas Laforge ligt blauw-zwart nog altijd zwaar op de maag.

Dé oplossing voor het Referee Department zou kunnen zijn om de scheidsrechter even uit het Jan Breydelstadion weg te houden, iets wat ook ex-scheidsrechtersbaas Johan Verbist al opperde. Maar daar is zijn ex-collega Serge Gumienny het niet mee eens.

"Dat zou ik een slechte boodschap vinden", klonk het in Het Nieuwsblad. "Stuur hem zondag gewoon opnieuw naar Brugge en opnieuw de wei in met Lang. En dat ze dan allebei een topprestatie neerzetten." Het zou bij de fans voor nogal wat opschudding zorgen.

Erik Lambrechts

Wellicht daarom dat Gumienny zijn wens niet ingewilligd ziet worden. "Al besef ik goed genoeg dat dat niet zal gebeuren", voegde hij er aan toe. Correct, want het Referee Department duidde Erik Lambrechts aan voor Club Brugge-Charleroi.

Poll: Had jij Laforge graag teruggezien voor de match tegen Charleroi?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Charleroi

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024