Schreuder onthult de reden waarom hij Vormer en Dost uit de ploeg heeft gegooid

Schreuder onthult de reden waarom hij Vormer en Dost uit de ploeg heeft gegooid
Vrijdag 11 februari 2022 - 21:00   I   door Redactie

Zondag speelt Club Brugge tegen Charleroi. In het licht van het pijnlijke verlies tegen AA Gent van vorig weekend niet meer of minder dan een match die blauw-zwart moét winnen.

En de grote vraag is of Alfred Schreuder een beroep gaat doen op Ruud Vormer en Bas Dost. En zo ja, wanneer hij hen deze keer zal wisselen. Want tegen AA Gent haalde de trainer het duo verrassend al tijdens de rust naar de kant.

Tijdens zijn persconferentie gaf de Nederlander daar meer uitleg over. "Natuurlijk praat ik daar met Ruud over, want het is als speler natuurlijk niet leuk als je gewisseld wordt. Tegen Gent was het gepland dat we Ruud op het uur zouden wisselen."

Alleen viel dat plan naar eigen zeggen in duigen door de vroege wissel van Mitrovic. Pikant detail: dat was de keuze van Schreuder zelf. "Daardoor heb ik besloten om in de rust een dubbele wissel door te voeren." Een magere troost voor Vormer.

Afgesproken

Wat Bas Dost betreft kwam de coach met een andere uitleg. "Met Bas was toen ook afgesproken om hem na 45 minuten naar de kant te halen. Dat scheelde toen een wisselbeurt." Een uitleg als een ander natuurlijk. Afwachten wat het tegen Charleroi wordt.

Poll: Kun je je vinden in deze reden?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024