Yves Vanderhaeghe haalt uit naar Belgische topclubs: "Ga dát maar eens na"

Yves Vanderhaeghe haalt uit naar Belgische topclubs:
Donderdag 17 februari 2022 - 07:30   I   door Redactie

Yves Vanderhaeghe keerde een kleine week geleden terug naar het oude nest. Hij moet ervoor zorgen dat KV Oostende in 1A blijft.

Het valt op dat de coach na een ontslag telkens redelijk snel een nieuwe uitdaging vindt. "Het zal te maken hebben met wat ik bewezen heb, zeker? Kijk, ik ben de eerste om het werk van Alexander (Blessin, red.) te bewieroken. Hij is er enorm voor beloond ook", zei Vanderhaeghe bij Het Laatste Nieuws.

"Ik heb wel vier seizoenen op rij play-off 1 gehaald. Ga maar eens na hoeveel trainers dit kunnen voorleggen", aldus de KVO-coach. "En dat was niet met topploegen dat ik play-off 1 gehaald heb. Dan zegt men: 'Die Vanderhaeghe, pff.' Blessin heeft één jaar fantastisch voetbal gebracht en kan meteen naar Genoa."

Het steekt toch een beetje bij hem dat hij enkel bij AA Gent de kans kreeg van een topclub. "Natuurlijk speelt het een rol dat ik Belg ben. Het heeft er ook mee te maken dat ze mij allemaal goed kennen. Dat ik een vriendelijke jongen ben, die toch altijd beleefd blijft. Wat men ook over mij zegt of met mij doet", besloot hij.

Poll: Zie jij Vanderhaeghe ooit nog een Belgische topclub coachen?

TAGS  I  KV Oostende  I  AA Gent  I  Genoa

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024