'Standard kan op zoek naar nieuwe trainer, Luka Elsner trekt zijn conclusies'

'Standard kan op zoek naar nieuwe trainer, Luka Elsner trekt zijn conclusies'
Zondag 20 februari 2022 - 13:15   I   door Redactie

Wat is dat toch met Standard dit seizoen? Welke trainer er ook aan het roer staat, verbetering treedt er niet op, integendeel. En daar heeft ook Luka Elsner het mee gehad.

De Sloveen verbrak begin oktober eenzijdig zijn contract bij KV Kortrijk om trainer te worden bij de Rouches. Gestart met grote ambities is zijn ambstermijn ondertussen uitgedraaid op één grote ontgoocheling. Met het verlies op KV Oostende als dieptepunt.

En dus hield Elsner zich niet meer in. "Het was gewoon zielig in de eerste helft", kon Het Belang van Limburg noteren. "Of ik mij kwaad heb gemaakt in de rust? Ja, ik heb geroepen. Als je ploeg niet genoeg strijd brengt, moet je daar iets van zeggen."

In La Capitale ging hij nog een stap verder en maakte hij zijn spelersgroep volledig af. "Je moet jezelf vooral niet mooier maken dan je bent. Dit is geen groep die buitengewoon veel talent heeft en gewoon ondermaats presteert." Het kon hem op dat moment duidelijk niets meer schelen.

Alles of niets

De één op twaalf heeft er ook bij Elsner zwaar ingehakt. "Dit doet me wel iets, want ik was ervan overtuigd dat we op de goede weg waren. Of ik voor mij job begin te vrezen? Bij een slechte reeks worden er op een gegeven moment vragen gesteld."

Met deze verklaring speelt de Standard-trainer duidelijk alles of niets. Zijn positie werd al voor de nederlaag op KV Oostende in vraag gesteld en zijn uithaal moet ook in dat opzicht gezien worden. Elsner heeft voor zichzelf uitgemaakt dat het zo niet verder kan.

Lijden

De enige vraag blijft dan nog of de Luikse topclub hem uit zijn lijden verlost of de coach er op een gegeven moment zelf de brui gaat aan geven. Hoe dan ook bereidt Standard zich al voor op de intrede van een nieuwe trainer.

Poll: Vind jij Elsner een geschikte trainer voor Standard?

TAGS  I  KV Oostende  I  Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024