Anderlecht viert feest en stoot na zeven jaar nog eens door naar finale

Donderdag 03 maart 2022 - 22:35   I   door Redactie

Anderlecht is de tweede finalist van de Croky Cup. Donderdag werd het 3-1 tegen een zwak Eupen. In de finale vecht paars-wit uit met AA Gent wie de uiteindelijke winnaar wordt. Het was al van 2015 geleden dat Anderlecht nog de finale haalde. Toen verloren ze die van Club Brugge.

Anderlecht-Eupen 3-1

Na vier minuten was het al meteen raak voor Anderlecht. Refaelov schilderde een corner op het hoofd van de vrijgelaten Murillo. Die kopte zonder problemen overhoeks binnen. Een droomstart voor Anderlecht. Vijf minuten later hing Prevljak de bordjes weer gelijk met een afgeweken schot.

Daarna was het éénrichtingsverkeer. Anderlecht had het meeste balbezit en verzilverde die ook met alweer een doelpunt op een corner. Gómez was deze keer de aangever, Magallán de afwerker.

Na één minuut in de tweede helft leek het over en uit voor Eupen. Refaelov pakte uit met een geweldige voorzet. Kouamé kopte van een meter of dertien overhoeks binnen. Vier minuten later kon Prevljak bijna profiteren van geklungel in de paars-witte defensie, maar Van Crombrugge stond pal.

In de laatste minuut kreeg Nuhu nog een tweede gele kaart na een tik op de enkels van Hoedt. Anderlecht trekt zo voor het eerst in zeven jaar nog eens naar de Heizel.

Poll: Wie pakt dit seizoen de beker?