Schreuder kan zijn ogen niet geloven: "Daar heeft hij zélf voor gekozen"

Schreuder kan zijn ogen niet geloven:
Donderdag 10 maart 2022 - 15:30   I   door Redactie

Alfred Schreuder werd in januari aangesteld als nieuwe hoofdtrainer bij Club Brugge. Bij een topclub hoort uiteraard druk, maar voor de Nederlander is die druk toch nog net iets groter. Of hij het nu wil of niet.

Vooraf werd er al getwijfeld aan zijn capaciteiten. Hij had dan ook voornamelijk ervaring als assistent-trainer. Hij wou Club Brugge opnieuw dominant laten voetballen met veel balbezit en weinig lange ballen. Dat mondde een tijdje uit in saai voetbal met weinig gevaar voor doel.

Aan de wedstrijd tegen Antwerp kunnen ze zich bij blauw-zwart wel optrekken, maar de druk op de Nederlander blijft immens. "Je mag tegenwoordig bijna geen wedstrijd meer verliezen of je krijgt problemen", stelde ex-coach Erwin Koeman bij Krant van West-Vlaanderen.

"Zeker in moeilijke momenten staat er constant een camera op je gericht en als je dan eens een rare beweging maakt, is het: hij kan niet met de druk om, hij weet het niet meer of hij ziet het niet meer zitten", aldus Koeman. "Iedereen bemoeit er zich mee en er wordt zo snel geoordeeld."

Rust

Het is echter opvallend hoe rustig de trainer van Club Brugge blijft. "In deze omstandigheden mag hij niet verliezen of hij krijgt de analisten en dat hele sociale mediagedoe op zijn dak. Maar goed, hij koos er zelf voor en hij weet wat het inhoudt", sloot de ex-coach af.

Poll: Is Schreuder volgend seizoen nog trainer bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024