Vincent Kompany baalt als een stekker en zit in bijzonder vieze papieren

Vincent Kompany baalt als een stekker en zit in bijzonder vieze papieren
Dinsdag 05 april 2022 - 21:30   I   door Redactie

Anderlecht staat met nog één speeldag te gaan op de vierde plaats. Verliezen tegen KV Kortrijk is dodelijk als AA Gent wint van OHL. Op paasmaandag staat de bekerfinale op de agenda. Belangrijke weken dus voor zowat alle ploegen uit de top acht.

Vincent Kompany zit toch met heel wat kopzorgen in aanloop naar die twee cruciale duels. Yari Verschaeren viel tegen Charleroi geblesseerd uit en er wordt gevreesd dat hij minstens de competitiewedstrijd aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen, want Verschaeren brengt altijd iets extra. "Met of zonder Yari, het scheelt een pak voor Anderlecht. In frivoliteit, beweging tussen de linies en dreiging aan de bal", schreven ze bij Het Laatste Nieuws.

De Anderlecht-coach zal alleszins een belangrijke knoop moeten doorhakken. Neemt hij het risico met Verschaeren in de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk of spaart hij hem tot de bekerfinale? Het grote probleem is dat ze in principe beide wedstrijden moeten winnen.

Vervangers

Als Kompany ervoor kiest om hem te laten rusten, zal El Hadj of Amuzu zijn plaats innemen. Ook daar knelt het schoentje, want overtuigen konden de twee jonkies niet. Kompany zal alleszins gewoon hopen dat zijn nummer tien gewoon fit geraakt voor zondag.

Poll: Zit Kompany met een probleem als Verschaeren geblesseerd is tot en met de bekerfinale?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  AA Gent  I  OHL  I  Charleroi

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024