Club rekent op onwaarschijnlijk scenario na 'schande' in Union-Beerschot

Club rekent op onwaarschijnlijk scenario na 'schande' in Union-Beerschot
Maandag 11 april 2022 - 11:45   I   door Redactie

Normaal zou de reguliere competitie er moeten opzitten, maar door de gebeurtenissen in de slotfase van Union-Beerschot is dat nog niet het geval.

Nadat de match in minuut 83 definitief gestaakt werd door rellen met Beerschot-supporters liggen er nu twee scenario's op tafel. Ofwel wordt Union een 3-0-forfaitzege toegekend, ofwel wordt de wedstrijd vanaf de 83ste minuut hervat.

De tweede optie zou een onwaarschijnlijke afloop van de reguliere competitie betekenen, maar wel één waar Club Brugge keihard op rekent. Want dan is het hoogstwaarschijnlijk dat Union puntenverlies gaat lijden.

Als het bij een 0-0-score zou blijven, slinkt de voorsprong van de leider op de Bruggelingen naar twee punten in plaats van drie bij een forfaitscore. En in het geval van een nederlaag in de laatste zeven minuten zou Union zelfs maar één punt voorgift meer hebben.

Snel

In elk geval zal de voetbalbond snel moeten beslissen, want veel tijd schiet er niet meer over tot de start van play-off 1. De nacompetitie om de titel start immers al in het weekend van 22 april tot 24 april.

Poll: Welk scenario vind jij het eerlijkst?

TAGS  I  Union  I  Beerschot  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024