Van Crombrugge spuwt gal bij Anderlecht na plotse wijziging in bekerfinale

Van Crombrugge spuwt gal bij Anderlecht na plotse wijziging in bekerfinale
Maandag 18 april 2022 - 11:00   I   door Redactie

Paasmaandag is het D-day voor Anderlecht en AA Gent. Met de bekerfinale voelde je de spanning in beide kampen zo stijgen.

Dat kwam bijvoorbeeld tot uiting bij Anderlecht toen Hendrik Van Crombrugge in het bijzijn van Vincent Kompany zijn frustraties op tafel gooide met betrekking tot een wijziging in de bekerfinale. En die hadden alles te maken met... de wedstrijdbal.

Omdat het merk Kipsta van sportketen Decathlon vanaf 2023-2024 de officiële ballen voor de Jupiler Pro League gaat leveren, wordt de bekerfinale immers met zo'n bal gespeeld. Dat gebeurde eerder al in de Supercup, maar voor Anderlecht en AA Gent is het dus een primeur.  

Tot grote ontevredenheid van Van Crombrugge. "De ballen worden altijd ontworpen in het voordeel van de aanvallers. Ik ben er niet echt gelukkig mee", kon La Dernière Heure noteren uit de mond van de Anderlecht-doelman.

Aanpassen

"We hadden ook maar een week om hier aangepast aan te geraken nadat we een heel seizoen hebben gespeeld met een bal van Adidas of Select", argumenteerde Van Crombrugge verder. "De Kipsta is iets helemaal anders."

Poll: Vind jij dat de bekerfinale opeens met een andere bal mag worden gespeeld?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024