'Dramatisch nieuws voor Club Brugge: Ernstige gevolgen voor rest van play-offs'

'Dramatisch nieuws voor Club Brugge: Ernstige gevolgen voor rest van play-offs'
Maandag 02 mei 2022 - 07:30   I   door Redactie

Club Brugge verloor zondagavond op het veld van Anderlecht veel meer dan alleen maar twee punten. Het wegvallen van een sterkhouder kan de titelstrijd mee bepalen.

Want volgens Het Nieuwsblad is blauw-zwart Mats Rits voor de komende weken en zelfs de komende maanden kwijt. Niet alleen dit seizoen dus, maar zelfs de start van volgend seizoen zal de middenvelder dan moeten missen.

Rits ging in het Lotto Park plots door zijn knie terwijl hij helemaal alleen stond. Met een ernstige knieblessure tot gevolg. "Als Mats eruit gaat, is dat geen goed teken", had Alfred Schreuder na afloop meteen door dat het niet goed zat.

"Na de nodige onderzoeken moeten de precieze gevolgen nog duidelijk worden, maar zijn play-offs zitten er sowieso op", schrijft de krant ook nog. "Hij verliet op krukken en beteuterd het stadion. Angst voor de kruisbanden."

Kwaliteitsverlies

Een zware klap voor Club Brugge, want Rits was uitgegroeid tot één van dé bepalende spelers en zijn verlies is sowieso een serieus kwaliteitsverlies dat zich zal laten gevoelen in het vervolg van de play-offs.

"In 3,5 jaar Club miste hij geen enkele wedstrijd door blessures, alleen vier matchen door corona. En dan dit. Het is nu aan onder meer Vormer en Balanta om hem in de titelstrijd te vervangen, maar Vormer mist ritme en Balanta is een ander profiel."

Poll: Denk jij dat dit Club de titel kan kosten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024