Blauw-zwarte fans gaan door het lint na nieuwe VAR-uitleg: “Alsnog een schorsing!”

Blauw-zwarte fans gaan door het lint na nieuwe VAR-uitleg: “Alsnog een schorsing!”
Maandag 05 september 2022 - 20:00   I   door Redactie

Afgelopen weekend speelde Club Brugge de Brugse Derby tegen Cercle. In de wedstrijd waren er duidelijk een paar discutabele fases, waar de fans een interventie van de VAR verwachtten.

Maandagavond publiceerde het Referee Department traditiegetrouw een filmpje waarin ze meer uitleg geven over de beslissingen die de scheidsrechters de afgelopen speeldag gemaakt hebben.

Daarin spendeerden ze natuurlijk ook wat tijd aan de horrortackle van Jean Marcelin op Casper Nielsen. Iedereen die de wedstrijd aan het volgen was, dacht dat Marcelin een rode kaart zou krijgen. 

Maar scheidsrechter Lawrence Visser duwde er een gele onder zijn neus. Wachten op de VAR dan maar? Nee hoor, die greep namelijk ook niet in! Dat is een fout die ook Franck De Bleeckere veroordeelt: “Het Referee Department verwacht een VAR-interventie en een rode kaart voor de Cercle-speler.”

Fans

De Club-fans zijn dan ook radeloos na het horen van de uitleg van De Bleeckere: “Waarom zou die speler niet alsnog geschorst kunnen worden”, vraag een supporter zich luidop af.

Een andere fan stelt De Bleeckere een praktische oplossing voor: “Bij zoveel onkunde van mijn dienend personeel zou ik, hoofdverantwoordelijke zijnde, gewoon zelf in het busje gaan zitten.”

Poll: Zou jij liever een voetbalwereld zonder VAR hebben?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  VAR

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024